|
|
Pinocchiotårta (ca 12 bitar)
Pinocchiotårta (ca 12 bitar)
75g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk mjölk
Maräng:
5 äggvitor
2 dl socker
ca 35 g mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
Smörj ett bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, 30×40 cm.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna,en i taget,och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret,rör ner detta och tillsätt mjölken. Bred ut smeten i långpannan. Vispa vitorna med sockret till maräng smeten. Bred den lite ojämt över smeten i långpannan,strö över mandeln. Grädda i mitten av ugnen i 200° tills marängen fått fin färg,ca 20 min. Låt kakan svalna och dela den på mitten. Bred vispad grädde på den ena halvan,och lägg den andra ovanpå med maräng sidan uppåt. Servera eventuellt med konserverad frukt.
Ät och njut!!!
|
|