|
|
Aprikosbrownies i långpanna 24 st
Aprikosbrownies i långpanna 24 st
175 g smör
4 ägg
4 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vanillinsocker
½ tsk bakpulver
400 g avrunna konserverade aprikoser
1 dl hasselnöter (grovt hackade)
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao, vanillinsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt hälften av de hackade nötterna och smöret. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm. Skär aprikoserna i klyftor och fördela dem på smeten. Strö över resten av nötterna, Grädda i nedre delen av ugnen (200°) ca 25-30 min. Skär i rutor. Garnera ev med lite spritsad grädde och aprikosklyftor.
|
|