Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 st Burk konserverade persikor 400 gr
1 dl Billigt bubbel eller cider (ju mindre söt desto bättre) Flädercider ok.
1 msk Pressad citron
Vaniljglass
Rån
Hasselnötter eller flagad mandel rostad 50 gr
Om du använder hasselnötter hacka dem grovt. Rosta dem eller mandelflarnen i ugnen några min.
Häll bort spadet och kör persikorna i mixer till en slät pure´. Smaka av med lite pressad citron. Häll en skvätt bubbel/cider i en djup tallrik eller ett snyggt glas.
Lägg i persikomoset och en kula/portion vaniljglass till var och en. Strö över de hackade nötterna och garnera med rån och ev. lite citronmeliss. SERVERA!!!