|
Piggvarfilé - Ugnsbakad slätvar med citron | Recept | Fisk & skaldjur | Fisk
Ugnsbakad slätvar med citron
4 pers:
4 st. 200-gramsskivor
av slätvar, hälleflundra eller piggvar
olivolja, extra jungfru-
1 handfull färska rosmarinblad
salt och nymalen svartpeppar
2 stora citroner, tvättade och tunt skivade
1 handfull kapris
8 sardellfiléer
en skvätt vitt vin
Värm ugnen till 200 grader. Krossa rosmarinbladen, lägg dem i en skål, häll på 6 msk olivolja och blanda. Häll spadet av kaprisen och blanda ner den i örtoljan. Gnid in fisken med oljan och lägg den i en långpanna.
Lägg 4-5 tunna citronskivor på varje fiskbit. Klyv sardellfiléerna i 2 delar och lägg dem ovanpå fisken. Häll en skvätt vin över alltihop. Sätt in överst i ugnen och baka i ca 20 min.
Recept från Nakna Koken.
Har provat med fryst fisk, var jättegott.
:fish2:
|
|