Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Gör så här:
1. Putsa fläskfilén helt fri från hinnor och dela den i 8 lika stora
bitar. Ställ varje bit på högkant och platta ut dem till tunna runda
lövbiffar. Använd en köttplattare med lite tyngd i eller en tjock- bottnad
kastrull.
2. Lägg ut köttskivorna på arbetsbänken. Blanda osten och löken och fördela
den i högar på 4 av köttskivorna. Täck med resterande köttskivor och nyp
ihop ordentligt runt kanterna på var och en. Så här långt kan man förbereda
i god tid före måltiden.
3. Förbered tillbehören så att de blir klara samtidigt med köttet.
Spenaten ska tinas, kramas ur, grovhackas och fräsas lätt några minuter i
smör tillsammans med ett par msk finhackad lök samt kryddas med salt och en aning nymald vitpeppar. Vattenkastanjerna ska bara kokas upp hastigt i sitt spad i samband med serveringen. Koka potatis för pressning eller baka röstipotatisen i ugnen.
4. Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli gyllenbrynt. Blanda under
tiden mjölet till paneringen med salt och peppar och vänd filémedaljonerna
däri. Lägg i och stek köttet på mellanstark värme ca 2 minuter på varje
sida. Tag upp och håll köttet varmt på het tallrik under folie på
spiskanten.
5. Madeiraskyn: Koka ur (deglasera) stekpannan med vinet och vattnet samt tillsätt kalvfond och soja. Koka ihop det hela 2-3 minuter. Dra pannan lite från värmen, vispa i det mjuka smöret klickvis och såsen är klar.
6. Fördela filémedaljongerna på spenatbädd i mitten på stora varma
tallrikar. Lägg väl avrunna vattenkastanjer runt omkring samt ringla
madeiraskyn över det hela. Alternativ uppläggning kan vara att varje
filémedaljong delas i fyra delar med en vass kniv.
4 portioner