Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Sillbullar

Sillbullar med korintsås. 4 Portioner

2 Stora salta sillar
5 Kokta kalla potatisar
2 dl Kokt eller stekt kött
1 dl Mjölk
1 ml Vitpeppar
1/2 dl Ströbröd

Sås
3/4 dl Korinter
4 dl Buljong
1 1/2 tb Maizena el potatismjöl
1/2 dl Vatten
2 tb Vinäger
1 tb Sirap
Salt Soja

Istället för hela sillar kan 4 saltsillsfiléer användas.
Rensa och filea den hela sillen. Dra bort skinnet.
Låt sillfiléerna ligga i kallt vatten ca 15 min. (Eller använd urvattnad steksill på burk.
Mal sill, potatis och kött i köttkvarn eller finfördela i matberedare.
Blanda färsen med mjölk till smidig och formbar konsistens.
Peppra.
Forma färsen till platta biffar. Vänd dem i ströbröd.
Stek sillbullarna i smör på medelstark värme tills de fått färg och är genomstekta, ca 3 min/sida.

SÅS: Koka korinterna mjuka i buljongen. Blanda maizena eller potatismjöl och vatten.
Dra kastrullen från värmen. Rör ned redningen. Låt såsen koka ca 3 min med maizenamjöl men bara koka upp med potatismjöl.
Smaksätt med vinäger, sirap, salt och soja.

Servara med kokt potatis



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N