Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 l trattkantareller
0,5 l gula kantareller
1 msk smör
1 finhackad schalottenlök
4 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Rensa svampen och skär stora exemplar i mindre bitar, men försök att behålla så många som möjligt hela. Det ser gott ut. Börja med att fräsa svampen i smöret tills den fuktighet svampen avger kokat in. Salta när det är som blötast så dunstar också sältan in. Tillsätt den finhackade löken och stek i ytterligare 5 minuter. Häll sedan över matlagningsgrädden och låt småkoka i 15 minuter. Avsluta med vispgrädden. Sjud några minuter, smaka av och servera.