|
Sara Bernhardt - chokladbiskvier (ca 30 st) | Recept | Bröd & Bakverk | Kakor & Småkakor
Chokladbiskvier (ca 30 st)
Chokladbiskvier (ca 30 st)
400 g mandelmassa
2 dl Finkornigt Strösocker
3 äggvitor
Fyllning
300 g smör eller margarin
2½ dl Flor med chokladsmak
2 tsk Vaniljsocker med äkta vanilj
3 äggulor
Smaksättning
3 msk Nescafé + 1½ msk hett vatten eller
1-2 msk konjak, punch eller rom eller
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
200 g mörk choklad
25 g kokosfett
Riv mandelmassan. Blanda i socker och äggvitor. Klicka ut smeten på plåtar med bakpapper. Jämna till kakorna upptill. Låt stå i rumstemperatur i 30 min innan de gräddas mitt i ugnen i 175° i ca 15 min. Låt kallna på plåten. Rör matfett, flor och vaniljsocker mjukt. Tillsätt gulorna, en i sänder. Blanda i någon av smaksättningarna. Bred eller spritsa krämen på kakorna. Ställ kakorna i frysen i 15 min. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa fyllningen på kakorna i chokladen. Ställ på galler för att stelna.
|
|