Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Ungersk chokladtårta (12 bitar)

Ungersk chokladtårta (12 bitar)

4 ägg
100 g florsocker
100 g smör
½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl kakaopulver
ca 1½ dl Cointreau till indränkning

Fyllning och garnering:
6 dl vispgrädde
100 g blockchoklad, smält
ev aprikosmarmelad
färska eller frysta hallon

Dela på gulor och vitor. Rör gulorna pösiga med hälften av florsockret och vispa vitorna till hårt skum tillsammans med resten av florsockret. Rör samman de båda äggblandningarna. Smält smöret och rör ner strösockret häri innan det försiktigt blandas ner i smeten. Tillsätt sist mjölet och kakaon. OBS! Rör inte mer än nödvändigt. Grädda i rund, smord och bröad tårtform i 200°, ca 30 min. Låt kakan svalna. Dela den sedan i 2 bottnar som dränks in med likör. Vispa upp grädden till löst skum. Tillsätt den smälta chokladen - allt på en gång - under fortsatt vispning. Lägg samman tårtan med chokladgrädden mellan och ovanpå. Ev kan du breda lite aprikosmarmelad på den understa bottnen först. Garnera med hallon. Ska tårtan serveras som dessert är det gott med en hallonsås till.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N