Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 ägg
100 g florsocker
100 g smör
½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl kakaopulver
ca 1½ dl Cointreau till indränkning
Fyllning och garnering:
6 dl vispgrädde
100 g blockchoklad, smält
ev aprikosmarmelad
färska eller frysta hallon
Dela på gulor och vitor. Rör gulorna pösiga med hälften av florsockret och vispa vitorna till hårt skum tillsammans med resten av florsockret. Rör samman de båda äggblandningarna. Smält smöret och rör ner strösockret häri innan det försiktigt blandas ner i smeten. Tillsätt sist mjölet och kakaon. OBS! Rör inte mer än nödvändigt. Grädda i rund, smord och bröad tårtform i 200°, ca 30 min. Låt kakan svalna. Dela den sedan i 2 bottnar som dränks in med likör. Vispa upp grädden till löst skum. Tillsätt den smälta chokladen - allt på en gång - under fortsatt vispning. Lägg samman tårtan med chokladgrädden mellan och ovanpå. Ev kan du breda lite aprikosmarmelad på den understa bottnen först. Garnera med hallon. Ska tårtan serveras som dessert är det gott med en hallonsås till.