Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Sätt ugnen på 175°. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem i ugnen ca 5 min. Häll upp dem på en handduk och gnugga nötterna så att skalen lossnar. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med äggulor och florsocker. Vispa alltsammans pösigt. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikro, och rör ner i äggsmeten. Vispa grädden löst och blanda ner den. Tillsätt crème fraiche. Hacka nötterna grovt och rör ner dem. Häll smeten i en avlång bakform, ca 1½ liter. Täck formen och frys parfaiten minst 8 tim. Doppa formen snabbt i varmt vatten så lossnar parfaiten lättare innan den stjälps upp. Servera i skivor och garnera med bär och frukt.