|
|
Choklad och kolatårta (8 port)
Choklad och kolatårta (8 port)
200 g smör eller margarin
3 d l strösocker
2 ä gg
2 d l vetemjöl
1 t sk bakpulver
4 t sk vaniljsocker
1 d l kakao
smör till formen
ströbröd till formen
Kolakräm
3 d l vispgrädde
3 d l strösocker
3 m sk sirap
150 g mörk choklad
150 g smör eller margarin
Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna. Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en gryta. Koka tills den tjocknat ordentligt, det tar 30-40 min. Rör ner matfettet och låt svalna. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna. Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen.
|
|