|
|
MAT/Niklas Caesarsallad på varm macka (4 port)
MAT/Niklas Caesarsallad på varm macka (4 port)
2 skiva(or) mörkt/grovt bröd
2 skiva(or) formfranska
1/2 kg romansallad
2 dl hyvlad parmesanost
3 dl krutonger
2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
dijonsenap (efter smak)
1 st äggula
1 st pressad vitlöksklyfta
2 msk hackade sardeller
4 droppe(ar) worcestershiresås
3 msk msk riven parmesanost
4 skiva(or) skivor bacon (som knapersteks)
Gör krutonger genom att tärna formfranskan och rosta tärningarna i en het stekpannan med olivolja och salt. Blanda till en dressing av äggula, olivolja, vitvinsvinäger, den pressade vitlöken, finhackade sardeller, worcestershiresås och riven parmesanost. Smula ner baconet. Riv salladen i lagom bitar och vänd ner den i dressingen. Hetta upp stekpannan häll i lite olivolja. Vänd de grova brödskivorna i oljan. Lägg upp på ett fat och fördela Ceasarsalladen på brödskivorna. Strö rikligt med hyvlad parmesan över.
Tips: vill du ha en matigare sallad? Blanda i lite strimlad grillad kyckling.
Receptet är från MAT/Niklas
|
|