Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Den här saffranspannkakan från Gotland är god både som efterrätt
och till kafferepet med vispad grädde och en klick salmbärs- eller björnbärssylt.
För ca 6 pers.
3-4 port. risgrynsgröt.
5 ägg.
3 dl grädde
2 dl mjölk.
1/2 tsk salt.
1/2 dl socker
1-2 pkt saffran, stött i lite socker.
1/2-1 krm mald kardemumma.
1 hg hackad sötmandel.
(4 st hackad bittermandel.)
Skålla mandeln och hacka den.
Blanda samman alla de torra ingredienserna.
Rör sedan i äggen ett och ett med ett par minuters mellanrum.
Det är viktigt att varje ägg röres ner ordentligt i smeten.
Häll därefter smeten i en ugnsfast form.
Ställ i ugn på 225°C i cirka 30 minuter.
Serveras med fördel medan den fortfarande är varm.
Går även bra att frysa in.