Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Vitlökscheesecake från Meny i P1

Vitlökscheesecake

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ -1 tsk timjan
125 kallt smör
2 msk kallt vatten

Lägg alla ingredienser i matberedare och kör till en smulig deg.
Tag upp degen och kavla ut tunt. Klä en pajform 24 cm i diameter.
Nagga i botten och förbaka på 220° i ca 10 minuter.

Fyllning:
ca 15 vitlöksklyftor
1 ask ruccola eller babyspenat
2 msk hackad persilja
150 g philadelphiaost
1 dl grädde
2 stora ägg + 1 äggula
alt och nymalen vitpeppar + 1 nypa socker

Skala vitlöksklyftorna och förväll i saltat vatten ca 3 minuter. Låt de rinna av. Tag fram en stekpanna och rosta vitlöksklyftorna lite lätt i olivolja, låt det inte bli för mycket färg. Tag upp klyftorna, när de känns mjuka och mosa de med en gaffel eller i matberedare till en puré. Förväll ruccolan i saltat vatten i 2 minuter, hälla av och spola i kallt vatten. Krama ur all vätska och hacka. Blanda ihop vitlökspurén med den hackade ruccolan, salt, peppar och en nypa socker. Fördela blandningen på den förgräddade pajbotten. Rör ihop Philadelphiaosten med grädden, äggen och gulan, salta och peppra. Häll detta över vitlökssmeten, släta ut ytan och grädda på 180° ca 20-25 minuter. Kolla om smeten har stelnat.

Vill man ha lite mera markant vitlökssmak, så kan man riva ner några färska vitlöksklyftor i ostgrädden, även lite get- eller fetaost är gott att ha med i denna cheesecake!

Servera kakan ljummen. Den passar till en tapasbuffé eller till lammkött eller bara med några goda oliver och tomatsalsa.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N