Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Blanda ihop marinaden. Pensla spjället med marinaden och låt det marinera minst 4 timmar och gärna längre. Sätt ugnen på 175°. Lägg spjället på ett galler med den feta sidan upp. Sätt en långpanna under med lite vatten i. Stek spjället i mitten av ugnen ca 1 1/2 tim. Vänd spjället en gång under stekningen. Ta ut det och skär det i bitar.
Med tanke på att jag har ett par kg tjocka revbensspjäll liggandes i kylbox ute på terrassen så vore kanske något av dessa två recept något att satsa på.
Placera ett galler i en långpanna och lägg revbensspjället på detta så att fettet kan droppa ner. Blanda övriga ingredienser och pensla hela köttet med marinaden. Sätt in det i 175 gradig ugn och låt den stekas i ca 40 minuter. Därefter vänder Du den och steker ytterligare ca 40 minuter.