Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
500 g fläskfilé, putsad och fri från senor
salt & peppar
olja
1 tomat
4 vita brödskivor
ca 1 dl färskriven pepparrot
2 msk finhackad persilja
4 äggulor
Skär fläskfilén i 4 lika delar. Platta till dem med en knuten näve så att de blir hälften så tjocka. Krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek köttet i ca 3 min på varje sida eller tills köttsaften är ljus, utan rosa inslag. Skär tomaten i cm-tjocka skivor. Hetta upp en panna med olja och stek tomatskivorna hastigt på en sida. Salta och peppra. Kantskär och rosta brödskivorna. Lägg upp på tallrikar. Lägg på köttet och tomaterna. Toppa med färskriven pepparrot och hackad persilja. Servera med äggula. Servera med pommes frites och grönsallad.