Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 påse dajmkulor (100 gr)
Garnering:
¾ dl kakao
½ dl socker
¾ dl vatten
1 msk smör eller margarin
dajmkulor
Bottnar: Mal mandeln. Smält matfett och låt det svalna. Rör samman ägg och socker. Blanda mandel och potatismjöl. Rör ner blandningen i smeten och tillsätt matfett. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.Rita fyra cirklar, cirka 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt i cirklarna. Grädda mitt i 200° i 10-15 min. Låt bottnarna svalna innan de lossas från papperet.
Fyllning: Vispa grädden. Krossa dajmkulorna. Spara cirka 1 matsked till garnering. Blanda ner resten i grädden. Bred grädden över tre bottnar och lägg ihop dem. Lägg den fjärde ovanpå.
Garnering: Blanda kakao, socker och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka under omrörning tills den är ganska tjock. Tillsätt matfett och rör tills glasyren är helt slät. Låt den svalna något.Bred glasyren på tårtan och strö på dajmkulor. Låt dajmtårtan stå kallt en stund före serveringen.
Receptet är från http://www.bulldozer.nu/uttryck/gluten.html