Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
4 skivor vitt formbröd
100 gr skalade räkor
1-2 msk smör eller margarin
1-2 msk finhackad dill
1/2 dl majonnäs
50-100 gr löjrom
ev lite pepparrotspasta
salt och peppar
dillkvistar till garnering
4 citronklyftor
Skär bort kanterna på formbrödet. Stek brödet i en stekpanna med fettet. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Blanda i majonnäsen och dillen. Blanda i pepparroten om du vill ha detta i. Salta och peppra men tänk på att inte salta för mycket för räkorna är saltade vid kokning. Täck brödet med skagenröran och garnera med dillkvistar och citronklyfta.
Tips: Gör gärna skagenröran dagen före du ska äta den för då smakar den betydligt bättre.