|
|
Kiwimarinerad fläskfilépanna (2 port)
Kiwimarinerad fläskfilépanna (2 port)
200 g fläskfilé
½ burk krossade tomater (sila och använd spadet till marinaden)
1 kiwi
salt, citronpeppar, paprikapulver
Marinad
1 liten gul lök
1 kiwi
2 tsk soya
2 tsk vinäger
1 msk olja
1 dl tomatspad
cayennepeppar
Börja med marinaden. Riv löken och skala och mosa kiwin. Blanda övriga ingredienser. Lägg skivat kött och marinad i en burk med lock och marinera minst ett par timmar. Tag upp köttet ur marinaden och låt rinna av lite. Fräs köttet, häll på tomatkross, krydda och häll på ytterligare med marinaden. Låt sjuda 10 min. Skala kiwifrukten och skär i bitar. Dekorera. Servera med kokt ris.
Receptet är från Lenas Mathörna (http://hem.passagen.se/lenjoh/)
|
|