Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Chicken á la King (4 port )
4 kycklingfiléer, ca 500 g
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör
1 stor röd paprika
200 g färska champinjoner
2 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 äggula
1 dl mellangrädde
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i smör i en stekpanna. Kärna ur och strimla paprikan. Dela svamparna om de är stora. Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljongen under omrörning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris och sockerärter.
Tips: Kycklingfiléerna kan bytas mot skinn- och benfri grillad kyckling.
Chicken á la King (4 port ) | Recept | Kyckling & annan fågel | Kyckling
Chicken ā la King
Chicken ā la King
1 grillad kyckling
200 g färska champinjoner
2 röda paprikor
3 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 dl grädde
en halv tsk salt
vitpeppar
en kvarts tsk paprikapulver
2 äggulor
2 msk sherry
Serveras med:
Ris
Stycka och bena upp kycklingen. Skär köttet i tärningar, ta eventuellt även med skinnet. Rensa och skiva de råa champinjonerna och strimla paprikan. Fräs svamp och paprika i matfett, strö över mjölet och späd med buljong och grädde. Låt stuvningen koka under lock 3-5 min. Lägg i kycklingköttet och krydda med salt, vitpeppar och paprika. Vispa upp äggulorna och rör ner dem i den varma, ej kokande stuvningen. Smaksätt med sherry.
Tips! Går även att använda som fyllning i vol-au-vent eller krustader