Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
De här redskapen behöver du:
en rostfri kastrull med tjock botten
en trägaffel eller vanlig gaffel att röra med – en trägaffel blir inte lika varm som en metallgaffel
bra och tjocka grytlappar – det blir varmt när man smälter socker.
en hushållsvåg
smörpapper
250 g sötmandel
250 g strösocker
0.75 dl vatten
Lägg mandlarna, sockret och vattnet i en kastrull. Koka alltihop på hög värme tills vattnet kokar och sockermassan börjar bubbla. Rör ofta med en trägaffel. Sänk värmen och fortsätt att koka tills vattnet är helt förångat och sockret har utkristalliserats. Sockret ska sedan smälta igen, men bara så mycket att det lägger sig i små klumpar runt mandlarna. Rör hela tiden. Häll ut mandlarna på en bit smörpapper och skilj på dem med en gaffel. Låt dem svalna och stelna.