Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
600 gram fiskfilé; t ex torsk, gös,
1 tesked(ar) salt
500 gram räkor; med skal, eller
150 gram räkor; skalade
2 deciliter crème fraiche
1 1/2 matsked(ar) hummerfond; koncentrerad buljong
1 deciliter ost; riven
1. Sätt ugenen på 225 grader.
2. Skär fisken i 4 portionsbitar - om filérna är tunna så vik dem dubbla.
Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form.
3. Skala räkorna. Blanda dem med crème fraiche och hummerfond.
4. Klicka räksåsen på fisken och toppa med riven ost.
5. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 minuter beroende på hur tjocka
filéerna är. Servera med vinkokta grönsaker, ris eller potatis
Vinkokta grönsaker:
Frisk och fräsch smak får grönsakerna när de kokas i 3 delar grönsaksbuljong och 1 del vitt vin. Häll av men spar det goda kokspadet till buljong eller sås. Salta lätt.
Källa: Buffé 5/96
4 portioner