Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Glasyr:
75 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
3 dl florsocker
1-2 tsk vaniljsocker
1-2 msk lingonsylt
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt.Blanda försiktigt (så inte pöset försvinner)ner det smälta smöret, gräddfilen och lingonsylten. Blanda övriga ingredienser och vänd ner det i smeten. Häll i en smord och bröad 2-liters springform. Grädda längst ner i ugnen 50-60 min. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Vispa ihop alla ingredienser utom lingonsylten till en jämn smet. Rör försiktigt ner sylten. Bre glasyren över kakan. Förvara svalt. Om du ska frysa kakan funkar det bäst att vänta med glasyren tills den ska ätas.