Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Aftonbladets kanel- och kardemummatryffel (20-25 st)
Aftonbladets kanel- och kardemummatryffel (20-25 st)
1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mjölkchoklad, ganska fint hackad
175 g mjölkchoklad
till doppning
Flagad mandel
och pärlsocker
till dekor
Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt. Koka upp grädden med honungen och kryddorna. Låt kryddorna ligga och dra en stund så att grädden tar smak. Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över den hackade chokladen i en bunke. Rör tills all choklad smält och tryffeln blivit slät och blank. Låt svalna och ställ sedan tryffeln i kylen att stelna. Ta ut små kulor ur den hårda massan med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda. Smält den resterande chokladen i mik ovågsugn eller över vattenbad. Doppa kulorna i den smälta chokladen och dekorera dem eventuellt med flagad mandel och pärlsocker. Låt stelna och förvara sedan kallt.