Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Påskallaviks-limpa (2 bröd)

Påskallaviks-limpa (2 bröd)

1 hg jäst
1/2 dl ljummet vatten
2 dl mörk sirap
1-2 tsk salt
1 ltr lättfil
1 msk krossad kummin
2,8 ltr rågsikt

Sirapen och saltet värms (nästan kokas). Lös jästen i det ljumma vattnet. Häll 1-2 dl lättfil i jäst-vattenblandningen. Blanda sirapen med resten av filmjölken innan allt blandas med jästblandningen. Blanda med övriga ingredienser Degen jäses i 20 min. Baka ut till 2 st runda kakor som jäses i 30 min. Sätt in i 225 graders värme i 15 min, därefter sänk till 175 grader och låt stå i 45 min. Pensla med kaffe några gånger sista kvarten

Lycka till!!!

Detta bröd är jättegott (tycker jag i alla fall) Brukar utesluta kumminen och det går lika bra det...//Lovisa



 

 
 
 

  Påskallaviks-limpa (2 bröd) | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd

Mycket gott

Denna limpa bakar jag nog fem eller sex gånger per år. Supergod.
/// Rickard




Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N