|
|
Paj med salami och mozzarella
4-5 port
Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl
1/2 dl kesella
Fyllning:
dippmix (tex tortilla el nån annan)
3 dl gräddfil
2 mozzarellaostar á 125 g
ca 1 hg skivad salami
ca 4 skivor rökt skinka
ca 5 mindre tomater
sallad
Arbeta ihop degen och låt den vila inlindad svalt ca 30 min.
Kavla/platta ut i en form, ev med löstagbar botten (ca 24 cm diam)
Nagga
Grädda i 200-225 grader ca 15 min till guldbrun färg. Låt svalna!
Blanda dippmix och gräddfil enligt förpackningen.
Vid servering, bred ut dippen i pajskalet och garnera med mozzarella, salami, skinka, tomater och sallad efter egen fantasi.
Har inte provat men ska göra det nu ihelgen eller nästa.
Tänker nog byta ut skinkan mot lite extra salami.
:paj:
|
|