|
|
BRÄCKT HÄLLEFLUNDRA MED PAPRIKASÅS
BRÄCKT HÄLLEFLUNDRA MED PAPRIKASÅS
En miljon menyer
800 gram hälleflundra; i skivor
1 tesked salt
peppar
vetemjöl
2 matsked smör
--- SÅS ---
2 stycken röda paprikor
2 stycken schalottenlök
2 deciliter vispgrädde
0,5 deciliter vitt vin
salt
cayennepeppar
- -- TILL GARNERING -- -
röd paprika
grön paprika
gul paprika
--- TILLBEHÖR ---
pressad potatis; eller
ris
Börja med såsen. Dela paprikafrukterna på längden och tag bort kärnorna.
Skär dem i tunna skivor. Skiva löken.
Koka upp grädden, lägg i paprika och lök och låt koka i 15-20 minuter tills
paprikan är mjuk. Kör såsen i mixer eller i food processor. Häll tillbaka
såsen i kastrullen, tillsätt vinet och smaka av med salt och cayennepeppar.
Håll såen varm.
Dela fisken i lämpliga portionsbitar om skivorna är mycket stora, tag bort
skinn och ben. Krydda med salt och peppar och vänd bitarna i vetemjöl.
Bryn smöret i en stekpanna och stek fisken på båda sidor på ej för stark
värme.
Lägg upp fisken på varmt serveringsfat och garnera med fina
paprikastrimlor, röda, gula, gröna, som frästs hastigt i lite olja eller
smör. Servera såsen i en separat skål. Eller fördela såsen på fyra
tallrikar och lägg fiskskivorna ovanpå.
Variation:
Paprikasåsen är också god till andra sorters fisk.
|
|