|
|
ÖRTMARINERAD KYCKLINGFILÉ 20 portioner
ÖRTMARINERAD KYCKLINGFILÉ
AoM 1998/14/24
20 stycken kycklingfiléer
1 matsked salt
0,5 tesked svartpeppar
-----------------------------------
--- DRESSING ---
1,5 deciliter senap,fransk grovkornig
1,5 deciliter olivolja
1 deciliter vatten
1 tesked salt
2 kryddmått svartpeppar
2 deciliter gräslök; hackad
Kall kycklingfilé är en bufférätt som håller sig saftig genom den härliga
senapsmarinaden.
Hittar ni inte den grovkorniga senapen går det bra med samma mängd ljus
fransk senap.
Skär upp kycklingen efter hand och fyll på faten.
Gör så här:
1. Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna 5-6 minuter på varje sida.
Salta och peppra.
Låt dem kallna.
2. Lägg senapen i en skål och vispa ner oljan, lite i taget.
Vispa ner vatten, salt, peppar och 1 dl gräslök.
Hit kan förberedas.
3. Skär kycklingen i tunna skivor och lägg dem på ett fat.
Skeda över såsen och garnera med gräslök.
20 portioner
|
|