Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
1 kg skinkstek; benfri med svål
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 matsked(ar) kryddnejlika; hela
2 deciliter buljong
----SåS----
2 deciliter sky
2 madsked(ar) vetemjöl
2 deciliter vispgrädde
1/2 apelsin; rivet skal, samt saften
1 salt
1 svartpeppar
Sätt ugnen på 175°. Ruta svålen med en vass kniv. salta och peppra.
Stick i kryddnejlikor. Lägg skinkan på galler i långpanna. Stick in en
köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Stek i ugn tills
termometern visar 85°. Beräkna tiden till ca 2 timmar. Ta ur steken.
Vispa ur långpannan med buljong. sila och mät upp skyn i en kastrull.
Låt det koka upp. Rör ut vetemjölet i lite vatten. Rör ner det i
skyn. Tillsätt grädde. Låt såsen koka 3-5 minuter. Tillsätt
apelsinskal och saft. Smaksätt ev med mera salt och peppar.
Servera steken med såsen, kokt potatis och en sallad.