Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
1½ dl gräddfil eller filmjölk
50 gr smält smör
garnering:
75 gr smör
1 msk nypressad apelsinsaft
cest från 1 apelsin
3½ dl florsocker
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt allt det torra och rör om. Tillsätt filen och smöret. Blanda väl. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 175° i 30 min. Blanda samman ingredienserna till garneringen och blanda länge med elvisp eller en stor sked. Bred över kakan när den kallnat.