|
|
Chicken tikka (4 port)
Chicken tikka (4 port)
4 portioner ris
2 tsk riven ingefära
2 tsk riven vitlök
1,5 + 1 dl naturell yoghurt
0,5 tsk cayenne
2 tsk garam masala
600 g kycklingfilé
2 citroner
2 msk olja
salt
peppar
Sätt igång ugnen på 225 grader. Sätt igång riskoket. Skala och riv ingefäran och vitlöken i en skål. Blanda med 1,5 dl av yoghurten, cayennepepparn och garam masalan. Skär kycklingen i rätt stora bitar och vänd ner i marinaden. Låt marinera allt mellan 5 minuter och över natten. Skrapa av det mesta av marinaden, lägg köttet i en långpanna och stek 20 minuter i ugnen. (Spara den överblivna marinaden i en kastrull.) Hetta upp den överblivna marinaden. Den måste koka någon minut eftersom det legat rå kyckling i. Rör ner sista decilitern yoghurt och smaka av med salt, peppar och kanske lite pressad citron. Servera kycklingen med såsen citronklyftor, sallad och riset.
|
|