Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Sås:
50 g smör, gärna extrasaltat
2 msk fransk senap
2 msk soja
2 dl vispgrädde
1 1/2 tsk hackad grönpeppar
Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Dela köttet i mindre bitar och lägg det i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den koka ihop något. Häll såsen varm över kycklingen och låt rätten bli genomvarm i ugnen 225° i ca 10 min eller längre. Servera med ris.
Tips! Låter du kycklingen stå med såsen ett par timmar, så mognar smaken ännu bättre men rätten behöver då kanske stå lite längre i ugnen. Självklart kan du ugnssteka en kyckling själv, det blir billigare. Gnid in den med 2 msk olja blandad med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek kycklingen i 175° i ca 1-1 1/4 timmar. Ta bort skinn och ben innan kycklingen blir kall, då går det mycket lättare.