|
|
Apelsinkyckling med chili (2 port)
Apelsinkyckling med chili (2 port)
2 kycklingfiléer, ca 250 g
1/2 tsk salt
1/2 msk smör
Sås:
1/2 apelsin
1/2 lime
1 dl lätt crème fraiche
1/2 msk konc kycklingfond
1/2 tsk soja
1/2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
ev citronmeliss
Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen. Låt dem koka på svag värme ca 10 min. Strö ev över citronmeliss. Servera med frästa grönsaker
Receptet är från Arla
|
|