|
|
Tårta
Tårta
Det går att servera tårta utan massor av grädde och socker. Denna variant kanske inte smakar precis som den klassiska gräddtårtan men blir mycket god ändå. Välj de bär och frukter till fyllning och garnering som du tycker bäst om. Här är tårtan garnerad med en sk gräddersättning. Man kan naturligtvis låta bli att garnera tårtan och bara dela den och göra en fyllning av mosade bär. Ett alternativ är att koka vaniljkräm på mjölk och en liten mängd socker och använda krämen till garnering eller som fyllning. Lightglass går också bra att använda som garnering.
Tårtbotten
2 ägg
1,8 dl fruktsocker
1,3 dl lätt- eller
minimjölk
1,5 dl bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Vispa ihop ägg och fruktsocker. Tillsätt mjölken. Rör samman bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Blanda allt noga. Häll smeten i en smord, bröad tårtform. Grädda i ugn 150° i ca 50 min. Låt kakan svalna under formen. Dela kakan och fyll med mosade bär.
Gräddersättning
175 ml lättyoghurt
125 ml keso
2 msk kesella
1/2 tsk citronsaft
1 1/2 tsk strö Suketter
Vispa ingredienserna väl i en snabbmixer till dess att konsistensen är jämn och slät. Bred över tårtan. "Grädden" smakar också friskt och gott att servera till frukt och bär.
Receptet är från http://www.alltomdiabetes.se/
|
|