Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Fryst vindruvstårta

:plate: Fryst vindruvstårta 8 bitar

Botten:
75 gr sötmandel
75 gr mörk choklad
4 äggvitor
1,5 dl socker eller 1 1/4 dl fruktos

Fyllning:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 tsk vanillinsocker, (flor och vanillinsocker kan bytas mot 2 msk fruktos och en skrapad vaniljstång).
3 äggvitor
3 dl vispgrädde

Garnering:
ca 200 gr halverade och urkärnade druvor, gröna, blå och röda.

Sätt ugnen på 175 gr.
Hacka mandel och choklad.
Lägg äggvitorna i en skål och vispa till hårt skum.
Tillsätt socker lite i sänder, under fortsatt kraftigt vispande.
Rör ner mandel och choklad i äggvitesmeten.
Grädda i välsmord form ca 24 cm i 25 min.
Låt botten kallna i formen, lossa sedan kanten och ta bort den. Lossa botten också men låt kakan ligga kvar. Diska formens kant och lägg tillbaka den.

Vispa äggulor, florsocker och vanillinsocker ljust och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa grädden till fast konsistens.
Rör ner äggulesmeten i grädden och rör till sist ner äggvitorna.
Rör om så allt blandas.
Häll smeten över den kalla kakan.
Jämna till ytan och täck med plastfolie.
Ställ formen i frysen 2-3 timmar.
Garnera med druvorna.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N