|
|
Fryst vindruvstårta
:plate: Fryst vindruvstårta 8 bitar
Botten:
75 gr sötmandel
75 gr mörk choklad
4 äggvitor
1,5 dl socker eller 1 1/4 dl fruktos
Fyllning:
2 äggulor
2 msk florsocker
1 tsk vanillinsocker, (flor och vanillinsocker kan bytas mot 2 msk fruktos och en skrapad vaniljstång).
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
Garnering:
ca 200 gr halverade och urkärnade druvor, gröna, blå och röda.
Sätt ugnen på 175 gr.
Hacka mandel och choklad.
Lägg äggvitorna i en skål och vispa till hårt skum.
Tillsätt socker lite i sänder, under fortsatt kraftigt vispande.
Rör ner mandel och choklad i äggvitesmeten.
Grädda i välsmord form ca 24 cm i 25 min.
Låt botten kallna i formen, lossa sedan kanten och ta bort den. Lossa botten också men låt kakan ligga kvar. Diska formens kant och lägg tillbaka den.
Vispa äggulor, florsocker och vanillinsocker ljust och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vispa grädden till fast konsistens.
Rör ner äggulesmeten i grädden och rör till sist ner äggvitorna.
Rör om så allt blandas.
Häll smeten över den kalla kakan.
Jämna till ytan och täck med plastfolie.
Ställ formen i frysen 2-3 timmar.
Garnera med druvorna.
|
|