Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Mandelgifflar

Mandelgifflar

50 gr jäst
2 dl kall mjölk
1 dl flytande margarin eller 100 gr smält avsvalnat margarin eller smör
½ dl strösocker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

Fyllning:
100 gr mandelmassa

Pensling och garnering:
Vispat ägg
Mandelspån

Smula ned jästen i en bunke och blanda med mjölken tills all jäst lösts upp. Blanda i margarin/smör, socker och ägg. Blanda i det mesta av mjölet till en slät deg, knåda degen och dela den i 3 delar. Forma och kavla delarna till runda kakor som sedan delas i 8 trianglar. Riv mandelmassan och fördela den på varje triangel. Rulla ihop till gifflar och låt dem jäsa i 30 min. Pensla med vispat ägg och strö på mandel. Grädda ca 8 min i 225°.



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N