Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
50 gr jäst
2 dl kall mjölk
1 dl flytande margarin eller 100 gr smält avsvalnat margarin eller smör
½ dl strösocker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
100 gr mandelmassa
Pensling och garnering:
Vispat ägg
Mandelspån
Smula ned jästen i en bunke och blanda med mjölken tills all jäst lösts upp. Blanda i margarin/smör, socker och ägg. Blanda i det mesta av mjölet till en slät deg, knåda degen och dela den i 3 delar. Forma och kavla delarna till runda kakor som sedan delas i 8 trianglar. Riv mandelmassan och fördela den på varje triangel. Rulla ihop till gifflar och låt dem jäsa i 30 min. Pensla med vispat ägg och strö på mandel. Grädda ca 8 min i 225°.