Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Varm chokladkaka med lakritsmarinerad mango och ananas
Varm chokladkaka med lakritsmarinerad mango och ananas (2 port)
100 g osaltat smör
150 g chocklad
1 dl socker
3 ägg
2 msk vetemjöl
1/2 mango
1 ananas
Några droppar limejucie
2 msk Sambuca
2 dl vispgrädde
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret. Lägg i en skål och låt flyta i det varma vattnet från rotsakerna. Rör om hela tiden. Ha ner ett ägg, plus en gula och sockret i en skål. Värm upp dem till samma temperatur som chokladen, rör om tills sockret smälter. Rör ner äggröran i den smälta chokladen. Sila ner vetemjölet. Håll ner smeten i två ugnssäkra koppar. Ställ i kylen över natten och ta fram en timme före bakning. Ställ i ugnen på 175 grader i sju minuter. Tärna ananansen och mangon. Häll på lite lime och socker. Häll ner Sambucan. Ställ bunken varmt så att frukterna drar åt sig lakritssmaken.