|
mandelmassa | Recept | Bröd & Bakverk | Tillbehör
Hemgjord mandelmassa
Hemgjord Mandelmassa
0,5 dl vetemjöl
1 dl grädde
200 g sötmandel
ca 1,5 dl florsocker (från 1 till 2 dl beroende på smak)
Blanda mjöl och grädde i en gryta och koka upp under omrörning tills mjölblandningen blivit "degig". Låt degen svalna. Skålla och riv mandeln, blanda med florsockret. Obs! Låt mandeln torka något efter skållningen innan den rivs. Blanda mjöl/grädde-degen med mandel/florsocker. Klart!
tack så mycket för receptet
jätte snällt tack så mycket...ha en fin dag på alla hjärtans dag.blondie
Mandelmassa
Hej, detta receptet hittade jag ute på nätet
Mandelmassa
1 ½ dl vatten
50 g smör
1 ½ dl vetemjöl
300 g sötmandel
2 – 5 bittermandlar
1 liter pudersocker
Koka upp vattnet och smöret. Vispa ner mjölet. Koka tills massan släpper kastrullen kanter. Låt massan svalna. Skålla och skala mandeln. Att skålla mandel innebär att man kokar den några minuter tills det bruna skalet släpper. Sen går det lätt att skala mandeln. Mal mandeln i en mandelkvarn, gärna två gånger så det blir riktigt fint malen. Sikta i pudersockret. Rör ner mandel- och sockerblandningen i den kokta mjölmassan. Arbeta ihop till en slät massa.
Receptet är från http://www.skansen.se
|
|