|
|
Härligt Goda Italienska mandelskorpor
100 g smör el margarin, rumstempererat
2 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
100 gr sötmandel
50 g hasselnötter
5 dl vetemjöl
Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Hacka nötterna. Blanda ner dessa i smeten, och så i med bakpulvret.
Tillsätt vetemjölet. Degen ska bli något sånär lös men hanterbar. Klicka ut degen till tre längder, skär i bitar och forma dessa till bullar, platta till bullen lite, en del mjöl behövs i händerna så att inte degen fastnar.
Grädda dessa i 250 grader i ca 10 min beroende på ugn.
När alla är gräddade kan man eftertorka i eftervärmen några timmar.
För att dom ska bli helt torra kan man sedan ta ut dessa och ställa dessa
på en bricka.
Annika :wink:
|
|