Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Fyll en glasburk gärna stor med svartvinbär, ca 1 liter bär.
Slå på med renat eller helst Kurant vodka så fullt att bären täcks.
Ställ undan burken i ett skåp. Skaka glasburken eller rör med en slev en gång i mån. Detta ska stå från det bären mognat till veckan innan Midsommar. Sila och häll upp i en vacker flaska.
Resultatet är en mörkröd färg med en mycket mustig smak. Den starka vinbärssmaken och eman kan ana liten sötma. Jag gör denna varje år och är mycket uppskattad.
Annika
Svartvinbärsbrännvin till Midsommar | Recept | Drickbart | Snaps recept
Testa att göra samma sak med svartvinbärsblad. Låt stå mörkt i minst två månader, sila av och buteljera. Denna snaps blir ljust gul och smakar liknande te eller saft som man gör av bladen.