Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

Budapestrulle

Budapestrulle

100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:
1 burk, 400 g konserverade persikor
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 msk kakao

Garnering:
Vaniljsocker

Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till hårt skum i en absolut torr och fettfri bunke. Tillsätt sockret och vispa till en tjock marängsmet. Blanda nötter, mjöl och kakao. Vänd ner blandningen i marängsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda kakan på 250° i cirka 15-20 min. Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper, dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt svalna. Låt persikorna rinna av väl. Grovhacka frukten. Vispa grädden och blanda den med socker och kakao. Blanda ner de hackade persikorna. Bred ut fyllningen över kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av pappret. Ställ den kallt eller frys den lätt före servering. Pudra över vaniljsocker och skär kakan i ett par centimeter tjocka skivor.

Receptet är från Expressen



 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N