|
|
STEKT LAXFILÉ MED SMÖRKOKTA RÖDBETOR
STEKT LAXFILÉ MED SMÖRKOKTA RÖDBETOR
1350 g laxfilé
5 medelstora rödbetor, färska
3 deciliter kycklingbuljong
3 styck(en) scharlottenlök(ar)
200 gram smör; osaltat
20 blad dragon , färsk
salt
peppar; från kvarn
potatis
Tillagning:
Skala och strimla rödbetorna (som tändstickor), skölj dem i kallt vatten.
Skiva schalottenlöken.
Smält smöret i en vid kastrull, fräs löken försiktigt så att den inte tar
färg, häll i rödbetsstrimmlorna och rör runt, häll på buljongen koka några
minuter.
Lyft upp strimlorna och lägg dom på en tallrik och koka ihop buljongen
några minuter, klicka i smöret samtidigt som ni vispar kraftigt.
Salta och mal i lite vitpeppar.
Vid servering kokas buljongen upp och rödbetorna läggs i, sist hackas
dragonen snusfint och rörs försiktigt i.
Lägg upp rödbetorna på en tallrik och lägg laxen som stekts i lite olivolja
i en teflonpanna.
Serveras med pressad potatis.
Tips till sås: Citronsås är mycket god till både lax och pressad potatis.
(6 pers)
|
|