Recept

 
     
Kommentarer
Spara recept
 
   

STEKT LAXFILÉ MED SMÖRKOKTA RÖDBETOR

STEKT LAXFILÉ MED SMÖRKOKTA RÖDBETOR

1350 g laxfilé
5 medelstora rödbetor, färska
3 deciliter kycklingbuljong
3 styck(en) scharlottenlök(ar)
200 gram smör; osaltat
20 blad dragon , färsk
salt
peppar; från kvarn
potatis

Tillagning:
Skala och strimla rödbetorna (som tändstickor), skölj dem i kallt vatten.
Skiva schalottenlöken.
Smält smöret i en vid kastrull, fräs löken försiktigt så att den inte tar
färg, häll i rödbetsstrimmlorna och rör runt, häll på buljongen koka några
minuter.
Lyft upp strimlorna och lägg dom på en tallrik och koka ihop buljongen
några minuter, klicka i smöret samtidigt som ni vispar kraftigt.
Salta och mal i lite vitpeppar.
Vid servering kokas buljongen upp och rödbetorna läggs i, sist hackas
dragonen snusfint och rörs försiktigt i.
Lägg upp rödbetorna på en tallrik och lägg laxen som stekts i lite olivolja
i en teflonpanna.
Serveras med pressad potatis.
Tips till sås: Citronsås är mycket god till både lax och pressad potatis.

(6 pers)



Husse
 

 
 
 

 
Kommentera

Förnamn
 
   
Rubrik
 
   
E-post (Om du vill bli meddelad när någon skriver.)
 
   
Text

(Logga in för att kunna lägga till bild!)
För att skydda oss från spam, klicka i dom gröna rutorna!
Spam Check 2.0 © JW  D E S I G N