Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
MAT/Niklas Aprikosmarinerade fläskfilé på spett (4 port)
MAT/Niklas Aprikosmarinerade fläskfilé på spett (4 port)
1 st fläskfilé
grillspett
Marinaden
1 dl aprikospuré, finns där du hittar barnmat
1/2 grön chili, det går lika bra med tabasco
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
salt
Putsa fläskfilén och lägg den i en skål. Häll aprikospurén (ev. utspädd med lite vatten) över filén. Hacka chilin och strö den över köttet. Tillsätt vinäger och salt. Vänd köttet i marinaden och lägg den sedan i en plastpåse och låt den marineras i ett par timmar (eller över natten). Ta upp filén ur plastpåsen och låt den rinna av. Tryck sedan spetten snett igenom filén med cirka tre centimeters mellanrum. Grilla. Låt eventuellt filén steka färdigt i ugnen. Skär upp och servera med spetten kvar.
Tips: Använder du grillspett av trä? Lägg dem i vatten en stund innan det är dags att grilla. Detta gör att de inte börjar brinna så lätt.