|
dinkelmjöl | Recept | Bröd & Bakverk | Bröd
1 liter kallt vatten
25 gr jäst 1 kg vetemjöl special ca 700 gr dinkelmjöl 2 msk mörk sesamolja eller annan smakrik olja 30 gr salt sesamfrön efter smak 1. Häll vatten, sesamoljan, och jästen i köksmaskinens bunke, tillsätt bägge mjölsorterna. 2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till. 3. Låt degen jäsa under plastfilm i minst 2 timmar om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den igen. 4. Baka ut till valfri form, "doppa" i sesamfröna, låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar. Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek. Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek. Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek. Brödet ska ha en kärntemperatur på 97 grader när det är klart. http://www.lyckasmedmat.nu/recept.asp?gruppid=5&text_nr=5 |