Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)
Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgrädde (10 st)
1 pkt fryst smördeg, 425 g
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1½ dl kesella vanilj
1 tsk malen el. stött kardemumma
100 g mandelmassa
florsocker till pudring
Låt smördegen tina i ca 20 min och ta ut runda bakelser med ett kakmått, ca 8 cm i diameter. Den som inte har ett passande kakmått kan använda den vassa kanten av en öppnad och rengjord konservburk. Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda smördegsbakelserna på 200º i mitten av ugnen i 10-15 min tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt. Vispa grädden luftig tillsammans med kesella vanilj och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden. Skär ett lock av smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.