Hej och välkommen till Receptbankens kokbok på nätet!
Tanken med detta forum är att dela med sig av sina bästa recept och att hämta inspiration till kvällens middag, veckans bak eller en receptbank att slå i då du är godissugen.
Hjälps vi åt så kommer vi snart att ha ALLT som behövs för att lyckas i köket.
Till kakbottnen:
50 g smör
4 dl krossade pepparkakor
Till fyllningen:
250 g vit choklad i bitar
2 tsk gelatinpulver
5 msk vatten
400 g rumstempererad färskost
2 dl matlagningsyoghurt
Till dekoration:
25 g mörk choklad
1. Till kakbottnen: Smöra en fyrkantig ugnsfast form, c:a 18 cm. Smält smöret i en kastrull och häll i de krossade pepparkakorna. Rör om tills kaksmulorna sugit upp allt smör. Häll blandningen i formen och pressa ut kakblandningen tills hela bottnen är täckt.
2. Till fyllningen: Smält den vita chokladen i ett vattenbad med sjudande vatten. Rör om tills chokladen har smält. Ta av kastrullen från värmen.
3. Lös upp gelatinpulvret i 5 msk vatten i en kopp. Ställ koppen i varmt vatten och rör om tills gelatinpulvret är helt upplöst.
4. Vispa samman färskosten, matlagningsyoghurten och den smälta vita chokladen med elvisp. Rör ner det upplösta gelatinet.
5. Fördela färskostsmeten jämt över pepparkaksbottnen i formen. Ställ formen i kylskåp och låt stelna.
6. Till dekorationen: Smält den mörka chokladen i ett vattenbad med sjudande vatten. Rör om tills chokladen har smält. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa ett mönster över kakan. Låt chokladen stelna. Dela i 12 bakelser.
TIPS: Istället för att spritsa choklad över cheesecaken kan du riva choklad och strö över.