|
|
Pasta carbonara (4 port)
Pasta carbonara (4 port)
200 g tärnad bacon
120 g parmesanost, riven
2 tsk olivolja
0,5 kg pasta, helst spaghetti
Garnering:
svartpeppar, grovmalen
4 st äggula(or)
Koka upp vatten i en stor kastrull till pastan. Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Salta och tillsätt resten av olivoljan i det kokande pastavattnet. Koka pastan al dente. Medan pastan kokar knapersteker du bacon i strimlor. Rör samman äggulorna med den rivna parmesanosten i en stor serveringsskål. Krydda med lite salt och svartpeppar. När pastan kokat klart silar du av vattnet och blandar pastan med ägg- och ostblandningen. Häll av fettet från baconstrimlorna och häll ner i pastan. Värmen från pasta och bacon gör att äggblandningen reder sig. Smaken blir en aning rundare med en skvätt grädde, men det är inte nödvändigt. Servera omedelbart, gärna med en rå äggula per person och lite nymalen svartpeppar på.
Med smak av Italien från Tasteline
|
|