|
|
Gräddbullar - bilder steg för steg
Gräddbullar
Ca 20 st. glutenfri
4 ½ dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett
5 dl kokosflingor
1 msk kakaopulver
Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål.
Rör ner gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta i socker-ägg-blandningen.
Vispa alltsammans med elvisp, helst en ballongvisp, i minst 30 minuter med relativt hög hastighet. Det ska bli en pösig och fast smet. För att kunna vispa äggvita bra måste alla verktyg och bunkar vara fria från fett.
Blanda samman kokosflingor och kakaopulver. Sikta kakaon om det är klumpar.
Häll lite av det på bottnen av en långpanna eller form, 20x30 cm.
Häll i smeten.
Ställ i kylskåp tills smeten stelnat, cirka 2 timmar. Skär den i 20 bitar, ca 4x5 cm stora.
Rulla snittytorna i kokosflingor tills de är helt täckta. Förvaras svalt. Kan frysas in, helst styckvis.
Klart!
Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg Gräddbullar - bilder steg för steg
|
|