|
|
Fläskfilé med guldkant
FLÄSKFILÉ MED GULDKANT (4 personer)
Finputsa och skär 6-700 gr fläskfilé i skivor som är ca 1,5 cm tjocka. Krydda med salt, svartpeppar och rikligt med Herbamare örtsalt. Stek 3-4 minuter på varje sida i smör. Tillsätt 1,5 msk honung och låt småputtra ytterligare 4-5 minuter. Häll därefter i saften av en apelsin (ca 0,5 dl), 3 dl vispgrädde och 4-5 tsk soja. Låt småkoka 10 minuter. Servera med pressad potatis och gelé. Smaken på såsen kan förhöjas ytterligare genom att 1 msk konjak tillsätts just före serveringen.
Detta recept hittade jag för många, många år sedan i ICA-Kuriren. Vet inte hur många gånger jag bjudit vänner och bekanta på det, men succé blir det varje gång
|
|