|
|
Enkla bondkakor (ca 70 st)
Enkla bondkakor (ca 70 st)
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
3/4 dl (50 g) grovhackad
sötmandel
200 g smör eller margarin
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonatet utrört i vattnet, mandeln och matfettet, skuret i skivor. Hacka snabbt ihop alltsammans till en smidig deg. Forma 2 rullar, 4–5 cm i diameter. Lägg dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet några timmar eller tills de är hårda. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills kakorna fått guldgul färg, 5–7 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
|
|